Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

IedereenKwist, de weekendquiz van Klara

IedereenKwist, de weekendquiz van KlaraKlassieke muziek

Speel wekelijks mee met 'IedereenKwist', de weekendquiz van Klara en maak kans op het boek + 10 cd’s 'Iedereen Klassiek - deel 1' (ter waarde van 50 euro). Speel zeker opnieuw mee!
Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Geef onderaan deze pagina een antwoord op de twee meerkeuzevragen. Tijdens de uitzending van 'Iedereen Klassiek' op zaterdag 29 en zondag 30 april krijgt u daarbij nog extra tips. De juiste antwoorden op beide vragen leiden u naar de finale vraag.

De wedstrijd loopt tot maandag 1 mei om 18.00 uur.

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Correct antwoord op de wedstrijdvraag van vorige week:

Al is de schrijfwijze ietsje anders, de persoon die we zoeken heeft dezelfde voornaam als de Amerikaanse minimalist uit vraag 2. Bovendien is hij als sinds 1997 hoofddirigent van het orkest uit vraag 1.

Vanaf 1997 is Philippe Herreweghe dirigent bij deFilharmonie / Antwerp Symphony Orchestra. Zijn naam deelt hij dus met de Amerikaanse minimalist Philip Glass. Hij werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij piano volgde. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent op, dat ook vandaag nog een succes is. 

Winnaar vorige week:

Annick Van Doren uit Borsbeek

 

Sander De Keere

Win wat Sander De Keere in z'n handen heeft! Het Iedereen Klassiek-boek, inclusief 10 cd's! 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Sander De Keere

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be