Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

IedereenKwist, de weekendquiz van Klara

IedereenKwist, de weekendquiz van KlaraKlassieke muziek

Speel wekelijks mee met 'IedereenKwist', de weekendquiz van Klara en maak kans op het boek + 10 cd’s 'Iedereen Klassiek - deel 1' (ter waarde van 50 euro). Speel zeker opnieuw mee!
Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Geef onderaan deze pagina een antwoord op de twee meerkeuzevragen. Tijdens de uitzending van 'Iedereen Klassiek' op zaterdag 21 januari en zondag 22 januari krijgt u daarbij nog extra tips. De juiste antwoorden op beide vragen leiden u naar de finale vraag.

De wedstrijd loopt tot maandag 23 januari om 18.00 uur.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Antwoord en winnaar vorige week: 
 
Georges Bizet was een muzikaal wonderkind. Hij studeerde al van zijn negende aan het conservatorium van Parijs en kreeg 10 jaar later de prestigieuze Prix de Rome voor Le Docteur Miracle. Zijn grootste successen behaalde hij met de opera’s De Parelvissers en Carmen. Hij trouwde later met Geneviève Halévy, de dochter van zijn compositieleraar.
 
Winnaar: Helga Akkermans uit Hoogstraten
 
Sander De Keere

Win wat Sander De Keere in z'n handen heeft! Het Iedereen Klassiek-boek, inclusief 10 cd's! 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be