Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

IedereenKwist, de weekendquiz van Klara

IedereenKwist, de weekendquiz van KlaraKlassieke muziek

Speel wekelijks mee met 'IedereenKwist', de weekendquiz van Klara en maak kans op het boek + 10 cd’s 'Iedereen Klassiek - deel 1' (ter waarde van 50 euro). Speel zeker opnieuw mee!
Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Geef onderaan deze pagina een antwoord op de twee meerkeuzevragen. Tijdens de uitzending van 'Iedereen Klassiek' op zaterdag 22 en zondag 23 april krijgt u daarbij nog extra tips. De juiste antwoorden op beide vragen leiden u naar de finale vraag.

De wedstrijd loopt tot maandag 24 april om 18.00 uur.

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Correct antwoord op de wedstrijdvraag van vorige week:

Hij was de vrucht van een familie die generaties lang beroepsmusici heeft voortgebracht. Wanneer hij in Pisa Verdi’s opera uit vraag 2 had gezien, begon ook bij hem de muziekmicrobe te kriebelen. Hij wist het zeker: zijn toekomst lag in de opera. In 1880 besliste hij dan ook om in de stad van vraag 1 muziek te gaan studeren. Wie zoeken we?

Giacomo Puccini is een operaman pur sang. Pas nadat hij in Pisa Verdi’s Aida had gezien, wist hij dat zijn toekomst in de opera lag. Negen jaren later, in 1880, ging hij dan ook aan ‘Conservatorium Giuseppe Verdi’ in Milaan muziek studeren.

Winnaar vorige week:

Linda De Buyser uit Wilrijk

 

Sander De Keere

Win wat Sander De Keere in z'n handen heeft! Het Iedereen Klassiek-boek, inclusief 10 cd's! 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Sander De Keere

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be